Welke robotmaaier kan ik het beste kopen?

Op zoek naar de beste robotmaaier of de goedkoopste robotmaaier om te kopen? Of wil je gewoon weten hoe een robotmaaier werkt? Wij geven je de informatie die je nodig hebt.

Welke robotmaaier kan ik het beste kopen?

Wat is een Robotmaaier?

Het is simpelweg een grasmaaier die je niet zelf hoeft te duwen, te begeleiden of te besturen. Je gebruikt zogeheten “perimeter draad” om eventueel grenzen aan te geven. Een eigen hek of heg zal ook de grens aangeven uiteraard.

Waarom heb ik een robotmaaier nodig?

Gemak. Dat is vaak een hele duidelijke keuze. Laten we eerlijk zijn. Een mooi gemaaid gazon ziet er gewoon beter uit. Maar je moet er wel de tijd voor vinden. Een robotmaaier neemt je werk uit handen waardoor je de bespaarde tijd kunt spenderen hoe je dat echt wilt.

Soms is het ook gewoon nodig. Stel je bent slecht ter been of gewoon zelf niet in staat om het gras regelmatig te maaien. Om welke reden dan ook is de robotmaaier dan een uitkomst. Voorheen was de keuze vaak om een gazon om te zetten naar steen omdat het onderhoud makkelijker is. Maar zeg nou zelf, lig je liever met mooi weer in het gras of op steen.

Het voordeel is ook dat de robotmaaier het gras verzameld tijdens het maaien. Dus je hoeft ook niet op te ruimen. Alleen het legen van de opvangbak is nodig.

Welke robotmaaier is geschikt voor mij?

Dat kun je vrij makkelijk bepalen door een aantal vragen te beantwoorden

Hoe groot is het gazon?
Robotmaaier zijn er in alle maten. Maar er staat altijd aangeduid hoeveel vierkante meter gazon de robotmaaier per acculading aan kan.

Hoe wil ik de robotmaaier bedienen?
Je hebt keuze uit drie versies.

Handmatig: Dus je drukt zelf op de knop en de maaier begint aan zijn taak.
Bluetooth: Je kan op een kleine afstand de commando geven via een app.
Wifi: Dan kun je vanuit vrijwel elke locatie in de wereld de maaier opdracht geven te starten. Let wel op dat het basisstation dan op een plek staat waar je wifi-ontvangst hebt. Anders werkt dat uiteraard niet.

Wat is mijn budget?

Net als met alle producten is er heel veel keuze in robotmaaiers. Er zijn al robotmaaiers voor een paar honderd euro. Maar hier is wel duidelijk dat goedkoop uiteindelijk duurkoop is. Een goede robotmaaier is gewoon niet goedkoop. De betere modellen beginnen vanaf ongeveer € 600,-. Een robotmaaier is nou éénmaal wel een luxeproduct. En ik zeg niet dat goedkopere modellen niet werken. Maar je leest toch vaak dat vooral duurzaamheid daar een rol speelt. En het is ook niet persé zo dat een dure robotmaaier beter is. Mijn tip is altijd: Lees de reviews van gebruikers. Het is een grote aanschaf dus spendeer wat tijd aan het uitzoeken wat een goed product is. En koop niet omdat een winkel het een goed product vindt.

Details waar je op kunt letten bij het aanschaffen.

Maaihoogte of grashoogte: Hiermee stel je dus in hoe lang je het gras wilt hebben. Niet bij elke robotmaaier is dit een optie. Dus let erop als je dit belangrijk acht.
Accuduur: deze is vaak gekoppeld aan hoe groot het gazon mag zijn.
Laadtijd: Hoe snel laad een accu weer op.
Grootte: Sommige maaiers zijn wat groter. Helemaal als je een klein gazon hebt kan het een gevaarte lijken.
Diefstal: Er zijn robotmaaiers welke zijn uitgerust met anti-diefstal technieken. Er zijn maaiers uitgerust met GPS om de maaier op te kunnen sporten. Of met activatie pincodes. Dit maakt het stelen toch vaak minder aanlokkelijk.

Welke robotmaaier is het beste?

Er is niet één de beste. Maar er zijn wel merken die verder zijn dat andere. Gardena is een merk die al vrij vroeg is begonnen met robotmaaiers en hebben de techniek ook wel goed kunnen ontwikkelen. Robomow is een merk wat zich heeft gespecialiseerd in robotmaaiers. En door deze focus zijn de maaiers ook zeer goed. Vaak komen de maaiers van Robomow als winnaars uit de test. Bosch komt vaak uit de testen als de beste koop. Betaalbare robotmaaiers  tegen een prima kwaliteit.

Waar koop je een robotmaaier?

Er zijn vele winkels met robotmaaiers. We hebben een kleine selectie voor je gemaakt. Klik op de naam van de winkel en je word rechtstreeks naar de robotmaaiers gestuurd.

Coolblue

Blokker

Alternate

Conrad

Vivolanda

Frank

Haxo

User Comments (0)

Add Comment
We zullen uw e-mailadres nooit met iemand anders delen.