Waarom is linkbuilding belangrijk?

Linkbuilding is belangrijk voor het succes van een website omdat het, zoals we al zeiden, een van de belangrijkste ranking factoren is op elke zoekmachine. De meeste zoekopdrachten op internet beginnen met een zoekmachine en de meeste mensen die deze zoekopdrachten uitvoeren, klikken op een van de eerste drie zoekresultaten.

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Verhoogt je positie

Linkbuilding is belangrijk voor het succes van een website omdat het, zoals we al zeiden, een van de belangrijkste ranking factoren is op elke zoekmachine. De meeste zoekopdrachten op internet beginnen met een zoekmachine en de meeste mensen die deze zoekopdrachten uitvoeren, klikken op een van de eerste drie zoekresultaten. Omdat zoekmachines zoveel belang hechten aan links, is het fysiek onmogelijk om goed te scoren bij zoekmachines zonder op de een of andere manier backlinks te verwerven. Als u een kwaliteitswebsite met veel informatie heeft, kunnen mensen op natuurlijke wijze naar uw website linken zonder dat u veel moeite hoeft te doen om linkbuilding te doen. Dat werkt echter alleen als mensen uw website al kennen. De meeste websites moeten zich inspannen voor linkbuilding voordat ze zover kunnen komen.

Stimuleert websiteverkeer

Linkbuilding kan ook helpen om meer bezoekers naar uw website te krijgen. De grootste SEO-specialisten zijn het daarmee eens en zeggen: "Het verkrijgen van hoogwaardige backlinks is niet alleen belangrijk om een ​​hogere zoekpositie te behalen, maar ook om bedrijven te helpen meer verkeer te genereren en een beter lezersbestand op te bouwen dat zal worden omgezet in betalende klanten."

Hogere, op links gebaseerde rankings in zoekmachines resulteren meestal in meer klikken naar uw site (vooral als u de eerste pagina bereikt). Hoe meer links u krijgt van hoogwaardige sites met gezond verkeer, hoe meer resultaten u zou moeten zien in organisch verkeer naar uw eigen website.

In die zin moeten links op sites die relevant zijn voor uw website ook uw verwijzingsverkeer vergroten.

U wilt dat de inhoud relevant is voor wat u te bieden heeft, omdat we weten dat de lezer geïnteresseerd is in het artikel waarin u bent gelinkt (ze hebben erop geklikt, nietwaar?). Als uw link relevant is voor de inhoud, is de kans groter dat ze de link volgen en ook uw site verkennen.

Verhoogt de merkblootstelling

Naast het helpen van uw site om hoger te scoren en uiteindelijk uw verkeer te vergroten, kan linkbuilding ook uw merkbekendheid ten goede komen. Het ultieme lange termijn doel voor de meeste websites of bedrijven is om een ​​begrip te worden.

Vrijwel alle Content-specialisten zijn het daarmee eens en stellen dat "Het uitvoeren van linkbuilding-campagnes werkt om de naamsbekendheid te vergroten en het waarschijnlijker te maken dat u de go-to-site wordt voor veel klanten die op zoek zijn naar betrouwbaarheid en gemak." Het hele doel achter linkbuilding is om externe bronnen te vinden die naar u terug linken, of in de termen van SEO-specialisten "terugkoppeling naar de site van onze klanten".

Uiteindelijk, als u genoeg kwaliteitssites krijgt om terug te linken naar uw domein, kan dit niet alleen uw niet-merk gebonden organisch verkeer vergroten, maar ook uw merkverkeer vanwege de bekendheid en de aandacht die op uw domein wordt gevestigd. Het zoekvolume op uw merk kan vertienvoudigen.

Video uitleg over linksbuilding van Ahrefs.com